Tuesday, 30 August 2011

Raya Aku Tahun Ni -_-" ?

salam aidilfitri  :) !
helliho ! korg semua sihat ? aku harap semua sihat larh ye .. maaf dah jarang sgt update blog nie .. x tahu kenapa aku malas sgt nk update .. aku rasa mcm xde story nk cerita kat korg .. btw sebelum aku terlupa , aku N.f.Syahirah ingin memohon ampun sekiranya ade kekhilafan diri ini .. ade buat salah yg byk ke especially kat parents + kengkawan aku .. aku selalu jahat2 , so ampunkan k ? :) ~ kalau di antara korg ade terguris/terasa dengan post2 aku dalam blog ni pun aku mnx maaf .. act , x niat nk buat mcm tu tp aku insan yg lemah , hanya mampu berserah cuma manusia biasa yg x pernah lepas drpd buat kesalahan ~ nampak x tajuk kat atas tu ? (berserta kartun tu sekali .. heehe ) so paham2 je la kan aku nk story pasal ape ? RAYA la ape lg ! tapi tahubn ni raya aku x syok mcm dulu2 ,, x tahu sebab ape .. maybe cz aku dah besar dan x dapat duit raya ! wawawawa T_T ! plus dengan hw yg bertimbun x siap2 lg .. bila nk buat ? exam sebenar ade larh lg sebulan ni tp aku masik dok senang2 lg .. x risau ke ? aku risau sebenarnya tp entahlah .. aku akan cuba fokus dan bersedia utk exam yg bakal tiba x lama lg ~ sepatutnye tahun ni akan menjadi raya yg paling syok cz aku skrg ade kt kg , Perak ~ tp mcm hambar je aku rasa .. not in mood larh :) .. tp raya 1st semalam ok la jgk .. raya kedua je aku dh x tahu nk buat ape dan just menghadap lappy dr pagi .. nk jalan raya ? dah hbs pun semalam .. sedara belah bapak aku bukan ramai sgt pun so x pergi mana2 la .. hurhh so sekarang aku cuma tunggu masa untuk pulang ke melaka dan memulakan tugas harian seperti biasa iaitu hw dan tusyen .. maybe sampai melaka nt ade jalan raya kat uma sedara belah mak aku pulak kot ? duit raya pun x dapat lg -----> aku dah besar la , itu org cakap .. tp sebenarnye aku masih kecil la T_T ! baru form3 ! isk3 ~ jeles aku tgk ade org tu dah tua bangka pun masih dapat lg duit raya .. unfair seyh ~ tapi x kisah lerh .. duit raya ape le sgt kn ? wahh ! berlagak kau fatin ( act kau sakit hati kan x dapat duit raya ? isk3 ) k la sampai sini je nak tulis .. aku pun nak ucap SELAMAT HARI KEMERDEKAAN yg ke 54 .. bersyukur ke hadrat illahi kerana negara kita telah 54 tahun bebas daripada penjajah dan kita hidup dalam negara yg aman damai ini , alhamdullilah ~ so enjoy your raya + national day k :D ! tata !
salam ikhlas -----> n.f.syahirah~

Tuesday, 16 August 2011

Macam-macam sifat ~

Assalammualaikum semua dan selamat petang ! 
ok2 ~  korg sume sihat x ?? sihat ?? bagus3~ puasa x ?? hahhh ??! x puasa ?! perhh teruk perangai sorg2 .. hahahaha kidding* jangan marah !! :D  
hurmmm ?? actually aku nak cerita something ni .. cerita yg maybe akan buatkan korg menyampah + benci + meluat sampai muntah2 yg boleh membatalkan puasa kerana disengajakan .. muahahahaha >_< ! ni tentang seorang hamba ALLAH .. aku xkn gtau namanye cz takut mengaibkan org tu sekaligus aku mendapat dosa ~ anggaplah ini satu pengajaran kpd korg supaya x buat benda yg sama k ! kepada diri aku jugak ~

cerita dia mcm ni , kan minggu lepas aku baru je amik exam trial pmr ..  so bila tiba minggu ni .. markah exam sume keluar la kn ?? kteorg sume takut tau ! cz markah mybe teruk tp buat bodoh je .. buat mcm xde pape ! hahaha .. x patut2 ~ then ade larh hamba ALLAH ni .. dia mmg pandai ! aku admit sesangat ( almaklumlah dr sekolah asrama sure la pandai kn ?? ) markah exam yg dia dapat high2 la .. kteorg tengok pun gerun ( sampai tulang temulang kteorg patah kerana gerun ! p/s : ini adalah rekaan semata2 ) ni cth mrkh exam dia : 90 , 89 dll .. perhhh standard ar tu kan ?? almaklumlah sekolah asrama ( eh bape kali aku nak cakap benda yg sama da ?? hahaha c(=) x macam aku ni .. markah ceciput je .. hahahaha .. ok3 dah fatin ! sambung topik asal .. kenapa la kau ni suka sgt interframe cte org ?? (monolog) hahahahaa :D .. so aku tabik la dia ni kan .. (kononnye !) tapi td kawan aku ade cerita smethng kt aku .. yg membuatkan aku terkejut beruk  dan unbelieveable ! masa tu aku tengah khusyuk2 baca komik tau ( boring sangat masa tu .. komik pun x best sgt .. cuma aku yg ketawa lbih2 ble mmbce .. hahaha ) tiba2 datang seekor raksasa yg cuba menyerang aku dan .. ooopss !! khayalan ! hahaaha .. tiba2 kawan aku ni datang kacau aku baca komik .. mula2 aku x layan tp ble dia cakap smethng ni la yg buatkan mata aku buntang tgk dia .. gempak !! kau nak tahu ape dia cakap ?? ok3 .. sabar2 ! aku nak cerita la ni !! hadaplah korg betul2 depan lappy korg utk menghayati cerita aku ni !!  time for dialog !! yipee !! ( mengada2 la kau ni ! ahaks ! :)

kawan aku : fatin2 .. aku nak cerita smethng ni .. nk dgr x ??
aku : hmmmm ( fokus komik mse ni )
kawan aku : nk dengar ke x ni ?? berhentilah bce kejap !! dengar aku cakap !! kau xnk dengar aku blaahh !!
aku : hahhh !! ok2 aku dengar cepatlah cerita .. (aku buat muka toya cz malas nk layan)
kawan aku : eh kau tahu x yg ******** menipu dalam exam trial !! dia bukak buku dan tiru ! si ********* mengaku td dan dia cakap ***** pun terlibat !! perhhh !! 
aku : what theee !!!!

p/s : ade sesetengah dialog aku reka sendiri ~ tp tu sume x penting !! yg penting ini cerita !

mmg td aku menyampah tgk dia .. perhh !! tp yg buatkan aku menyirap bila aku tgk muka dia yg selamba tanpa secubit garam pun rasa bersalah ! aku rasa dia bangga la dengan markah tu ! kau buatlah perangai poyo kau tu kan ? errgghh !! aku sakit hati tgk perangai dia .. dah la menipu dalam exam then boleh buat muka 5 sen kau tu .. bila markah kau tinggi kau seronok la sangat kn ?? aku tahu la yg kau nk beat budak2 dalam kelas tu tp x payahlah pakai cara paling terkotor tu !! kalaupun ade budak2 meniru dalam kelas tu .. x payah la kau straight tgk buku dan dapat markah tinggi2 .. kau dah la buat muka selamba kau tu mcm la kau usaha sendiri kan ?? bagus !! tahniah !! kau jatuhkan imej kau sebagai pelajar asrama penuh yg konon2 nye sume pandai bila dalam asrama tu .. tp sebenarnye kau bukan pandai belajar cuma pandai menipu ! aku doakan kau bahagia dan tenteram la ye !!kepada semua yg membaca aku pohon sgt2 jangan buat mcm ni .. jangan sampai korg terkantoi dan musibah menimpa .. tuhan nak balas sekejap je .. aku cakap bukan kepada korg je tp pada diri aku jugak .. cz aku pun pernah jgk meniru tp x sampai mcm tu .. aku mnx sangat kat tuhan supaya budak ni diampunkan dosa sekaligus dibukakan pintu hati utk berubah .. x lupa jugak kpd diri aku sendiri dan kawan2 aku yg lain supaya kteorg dilindungi drpd buat mcm tu .. AMIN ~

salam sayang ---> n.f.syahirah~

Monday, 15 August 2011

sekuel ke2~ hehehehe

ok .. sekarang aku nak sambung cerita pasal kengkawan aku yg lain pulak ! let`s check it out !

NORSYUHADAH RAZAK a.k.a ADAH R.
Adah R. ni keanak-anakan sikit .. hehehe .. manja sgt tp bukan anak bongsu ! saje je dia mcm tu ( gurau ! ) huhuhhu .. yg uniknye pasal dia ni suara kartun dia ! haahahahaha ( kalau audition utk suara upin & ipin boleh x ?? ehem3 ) .. then baik , sopan , pandai + comel ( sepesen ainur ---> kecil2 molek ) then penangis jgk kot ?? sensitif gegilerr !!  ouhh ya ! lupa pulak ! dia ni aku panggil kantin 3RK1( panggil senyap2) ~ muahahahaa ! nk tahu sebab ape ? cz rajin sangat bwk bekal g sekolah then bg makan kt piranha2 yg lapar .. gggrrr~ ( piranha tu ditujukan kpd ---> aku la tu ^^, hehehehe ) 

NUR AMIRAH a.k.a MRS APPLE ( oops ! ) 
pandai + kelakar + pedas ~ nk tahu kenapa aku panggil dia pedas ?? cz dia kalau cakap terus terang sikit ( so paham2 la kn ?? hehehe ) then geng gedik aku .. aku ni gedik tahap max ! so dia la teman aku ! hahaahaha .. (tp kteorg bukan gedik manja tu tau ! no3 ) pemalu jgk kot cz setiap kali dgn pakwe dia aku tgk dia shy sgt smpi merah2 muka ( hahahahaa saje tambah cerita ! teeeettttt ! ) dia pun suka math dan antara org yg selalu dpt A dlm math .. fuihhh ~ susah ar ramai kawan dgn org pandai math ni  !! cz aku x semart mcm dyorg ! haahaha >_<

NAZIHAH AMIRUDIN a.k.a ZYA@NAZ
dia ni ala2 chinese sikit .. mata sepet gila3 ! so x hairanlah kalau org ingat dia ni ade campur aduk dgn keturunan cina .. ramai admirer you ! ahaks ! cz lawa la kan mcm anak cina + pandai pulak tu ~ dia ni lembut mcm keibuan la ( ye ke ?? haahahaha taram je la )
penangis jugak la kot ( geng adah r .. hehehe ) then dia punya hati mcm kapas .. lembut dan mudah tersentuh tp dalam masa yg sama dia keras kepala ! xnk mengalah ! degil2 kepala hantu punya orang ! eh !! salah2 ! kepala batu punya orang ! haahaha .. ampun2 ~ pemurah +++ cz aku mnx pnjm pen dia pun kasi .. hehehe .. baik kn ? ( aku ni selalu xde pen haahahahaha .. so cara paling dekat mnx dia ! )

NUR SYAHMI HAZIRAH a.k.a SYAHMI
mak oii !! dia ni garang wey !! jgn la korg gurau x kena mood dia , mmg meletup !! ppooommm3 !! cepat melenting dia ni ~ (tp nsb baik aku pandai amik hati dia ! hahaaha ! perasan3 ahaks ^^,) tp dia ok je .. baik , penyayang jugak .. kalau korg ade masalah korg boleh contact dia ~ hehehehe .. cantek + tembam2 sikit .. ramai admirer jgk .. dia ni pun byk celotehnye~ (aka byk cakap ) seronok dgr dia cerita .. tp kalau dia diam  jgn cakap dgn dia .. haahaha mmg x bpe nak layan~ dia ketua kelas aku dan dia menjalankan tanggungjawabnye dgn baik .. tegas ~ (tabik syahmi !! ) dia ni pun `along` (cz ble main duit kutu , dia yg kutip .. hahahaaha .. dan kteorg akan dapat amaun yg sama .. caya lah !! )


P/S : inilah kisah sahabat2 aku ~ semuanya ade mcm2 perangai dan buatkan kteorg serasi bersama .. aku pohon maaf kalau aku cerita pasal kngkwn aku ni .. ade mengguris perasaan dyorg ke .. mmg x sengaja .. aku cerita berdasarkan penilaian aku dan selama mana aku kawan dgn korg .. korg sume best !! cukup menceriakan dunia aku .. tanpa korg .. mungkin aku keseorangan kot !! aku SAYANG korg !! korg mmg the BEST !! mmaf tau kalau korg marah dengan tulisan aku ni .. kalau x puas hati boleh tumbuk aku kat sekolah ( err ~ gimik je) harap korg sume ENJOY !  k bye ! 
n.f.syahirah~


petang ini ~

hey !! salam sejahtera dan salam Ramadan semua ! 
hehehee .. hahh ... dah 15 hari rupanya kita berpuasa kan ? sekejap je rasanya ! rasa mcm jam itu bergerak terlalu2 pantas~ maaflah dah lama x update blog ni .. korg nk tahu sebab ape ?? xnk tahu ke ?? betul ni ?? xnk tahu sudah .. tp aku tetap bgtau ... hahahaaha ... aku dah lama x update cz busy yg teramat giler .. almaklumlah aku kan busyness woman yang teramat berjaya lalu masa itu menjadi terlampau pendek .. hahahahaaha .. ok sebenarnya aku sibuk dengan exam trial yg penting .. so aku kena fokus untuk dapat beribu2 A dlm PMR ~ actually 8A je .. ahaks >_< ! then aku terlampau malas nk update blog ni kerana bosan dan xde cerita baru nk dikongsi (aku mengalami hidup yang sepi dan suram .. isk3) .. so korg tgk la aku tulis merapek2 mcm xde hala tuju je kn ?? hurhh .. never mind ~ tp aku nak cerita pasal kengkawan aku dlm kelas 3rk1 .. kengkawan perempuan yg rapat je la .. ade 8 org dan kumpulan kami dipanggil The Bananafruit ~ hahahahaa .. xde nama pun sbnrnye ! mari aku huraikan fiil sorg2 .. hehehe .. kteorg baru jd rapat tahun ni ~ so msh byk yg perlu dikenali .. jom !


NURULHASNI ABUBAKAR a.k.a ANIE
dia ni kawan aku yg paling baik dan kiteorg kawan dr sekolah rendah lg .. so paham2 je la kn ?? semuanye dikongsi bersama .. pergi tandas sama2 .. makan sama2 .. main sama2 .. gurau sama2 .. tidur sama2 .. mandi sama2 ?? err ??! melampau la tu ! hahaaha .. dia ni baik sangat + cantik .. orgnye tinggi lampai dan kulit hitam manis mcm pelakon hindustan .. kelakar sangat ! rockers tau dia ni tp dalam masa yg sama dlm hati ade taman ... hahahaha .. tp normal la anak dara~

AINUR FARAHIN a.k.a AINUR@AINURA (hahaahahaha)
budak yg nakal dan jahat2 manja ! suka sangat kacau org dan kenakalan dia .. NAUZUBILLAH ! hahaha (jgn mrh) tp dalam nakal2 dia aku suka perwatakan dia tu cz tanpa dia dunia aku x seronok dengan gelak ketawa dia , usikan dia .. hehehe .. dalam diam dia ni pemurah dan suka tlg org~ dia ni kecik molek je orgnye tp ble marah runtuh sekolah aku ! muahahahaa ! seorg yg pandai math ( genius la jgk tp aku x tahu mcm mana di belajar math cz sekejapan je paham sdgkn aku ?? ) 

NURSHUHADAH ZAIDIN a.k.a ADAH Z 
adah z lain pulak ceritanye !! dia ni mmg superb kelakar .. kalau korg dengan dia mmg pecah perut ketawa + isi2 perut korg pun mesti terburai ! hahahaa ! ade blurr2 sikit dan dia ni sempoi .. x kisah ape yg jd kt dunia ni asalkan dia gembira .. hahahaha .. kalau dia masam semua org tye kenapa dgn dia .. semua amik perhatian kt dia dan aku akan terpinggir isk3~   cantik + manja dan sempoi kot ?? hahaaha


 ok ! sampai sini je kot aku cerita ~ nt ade sekuel yg kedua pulak mengetengahkan kengkawan2 aku yg lain ! bye !

Sunday, 10 July 2011

Novel Tarikh Luput Cinta (TLC~)

Love makes your mind wonder about good things ..
With hopes , you keep on living your dream and praying hard to make it as reality ..
Undoubtedly , when you failed , it will hurt you ..
In pain , you`ll see through your glaring eyes that it`s not meant for you ..
Letting go is a must because the battle of living will never stop ..
Not even for a second ..


*p/s : kata-kata pengarang novel `Tarikh Luput Cinta` mmg banyak maksud tersirat .. suka baca novel ni cz adventure ckt berbanding novel lain .. hehehehe .. mmg seronok giler .. walaupun adek kata novel ni x best sgt .. ade aku kesah ?!  hex3 .. actully kalau korg baca  novel ni mmg korg boleh menelusuri cerita realiti yg penulis ni cuba sampaikan .. x ingat la nama penulis dia ape ..  novel ni dah lama aku cari tp baru tahun ni aku jumpa .. aku pinjam sorg budak tu .. hehehe .. tQ ~
salam 

Saturday, 9 July 2011

Program KRK di KUIM ~

salam ..
hai korg semua .. amacam hari ni ?? ok x ?? hehehehe .. harap2 hari SABTU korg ceria larh ye .. ok ! hari ni aku nak cite pasal program yg sekolah aku buat untuk kelas rk (`kelas pandai` kononnye .. =P) .. kteorg kena hadir cz ni penting untuk persediaan PMR  x lama lg ni .. huhhuhuhu .. takutnye aku bila ingat nk dekat exam ~ kteorg punya program dijalankan dekat KUIM(KOLEJ UNIVERSITI ISLAM MALAYSIA .. eh betul ke ?? hahahaha .. taram je le !!) kteorg gabung dengan 5 buah sekolah (SMK KLEBANG , SMK TERENDAK , SMK ape lg ?? aku x ingat pulak .. muahahahaha !) mula2 aku rasa adventure sikit kot cz jauh dr sekolah .. hihihihihi .. tp aku dan kengkawan mmg dah ade feel mcm boring je kali ni (so kteorg buat plan `kejam` tidur waktu penceramah cakap .. hahahahahhaa !!!! cruel + nakal sikit .. Zzzz) .. masa dalam bas kepala aku pening cz bas tu pasang lagu sakit otak .. perrhhh !! gegar seyh kepala aku .. berdenyut2 sampai aku rasa mcm nk pecah pomm !! tp aku tahan jgk sampai ke destinasi .. masa sampai tu cuaca mendung sikit mcm nk hujan .. hehehehehe .. so sejuk la sikit .. blablabla (mls nk cte panjang2 la so aku teruskan masa aku dlm dewan kuliah tu .. hihihihi !) .. waktu ceramah BM xde pape sgt tau kecuali rasa ngantok ckt je .. tp waktu GEO dan SJRH mmg HAMPEHH betul .. waktu mula2 bg ceramah GEO aku dengar betul2 tau (konon fokus le tu .. hex3) .. tp lama2 mata aku mula layu dan otak aku mula kureng aktif .. ape penceramah cakap aku dengar sepintas lalu je .. aku sibuk sangat buat latihan yg dy bg tu sampai leka .. tambah pulak kengkawan aku pun `layan` diri sendiri tp dyorg tetap dengar .. bila aku x tahan sangat (mengantuk + lapar yg teramat !) last2 aku mnx kawan aku MP3 ! dengar lagu apa lg ! hahahahahaha ! masa tu lega sikit rasanye .. lepas tu aku kacau kengkawan aku kat depan join leka2 sekali .. hahahahaha ! (x patut larh aku ni) .. akhirnye bila penceramah tu hbs cakap baru aku tanggalkan MP3 tu dan terus berdesup keluar makan .. hahahahaha ! (HIDUP  MAKAN !) .. then lepas hbs makan ade pulak sesi SJRH (so semua mesti tahu ape bakal jd kn ?? hehehe ) .. aku dengar2 x sampai 5min  badan aku dah letih2 dan akhirnye aku buat kerja gila .. kacau budak sebelah , buat2 biol , bercakap sume larh .. (aku berani buat cz kawan aku sume pun mcm boring je .. hehehehehe) .. tp ade ke PATUT kawan aku kata aku LOMBONG BIJIH TIMAH ??! (x boleh gtau maksud dy ape yE !) kureng asam betul larh !! aku sabar je cz bukan aku amik peduli pun ape dy cakap hahahahaha ! ape dy cakap aku layankan aje .. heheheehe .. x kisah pun~ then ble tamat sesi tu .. aku rasa lega yang TERAMAT ! akhirnye kteorg dah boleh blk tambahan pulk kteorg dh letih (tahu x kteorg ade kat sana dr jam 8 - 5 ptg ??!!) .. so bila blk aku rasa tenang dan tibalah masanya utk aku rehat !! yeahh !! 
walaupun aku x berapa belajar sangat  tp aku tetap kutip ilmu yang bermakna kat sana .. heehee .. tQ ye pada cikgu yang tolong terangkan sume subjek tu ..
*p/s : pd kawan2 yg lain .. tolonglah jangan contohi sikap ni(leka ble cikgu mengajar) cz ini akan mmbinasakan diri anda sume k !! 
huahuahua .. 
salam ~

Friday, 8 July 2011

BOLEH KE AKU BUAT ?????

selamat malam semua ..
sekarang jam menunjukkan pukul 10.58 malam ...
hehehehe !! asal poyo semacam je ni ??
haishhh ... ok2 .. mata aku dah mengantuk tapi kenapa x boleh tido ????
nak kata aku tidur petang x .. main netbook je td ... nak kata aku ade sukan ?? eh ! x jugak .. cz x minat outdoor ni .. nak kata aku study bebenar .. hampehh la !! hahahahahaha !! haishhhh ~
ok sekarang nak cakap pasal exam yg semakin mendekat ni .. (tp kenapa aku rasa mcm lmbt lg jerh ?? )
minggu depan aku ade exam yang memerlukan aku baca buku 24 jam sehari tanpa tidur dan makan (wahhh !! melampau la tu ! hahahahahaha) .. exam biasa je tp penting la jugak cz ni la satu satu satu satunya cara aku nk tgk prestasi aku dalam pelajaran sama ade teruk ke tak .. aku harap x teruk la cz rasa mcm susah je nak score .. hahahaahahaha ! jangan mengalah fatin ! aku takut larh nak amik exam kali ni terutama subjek math , sc , geo .. kerana apa aku takut ???!! kerana aku LEMAH !! wawawawawa !! takut la wey !! nape la jd mcm ni .. sesape !! boleh tolong ajarkan aku MATHEMATICS dgn SCIENCE x ?! aku takut la korg ..  korg sume PANDAI  x macam aku ... tolong ar aku .. wawawawawawa !!! menangis ni wey ! ape pun kita sume kena berusaha dan aku kena yakin aku boleh buat .. hurrrrr~ sama2 la kita ye mencapai kejayaan .. good luck to NURUL HASNI , AINUR FARAHIN , NAZIHAH , ADAH RAZAK , ADAH ZAIDIN , SYAHMI HAZIRAH DAN NUR AMIRAH .. AKU TAKUT ! WAWAWAWA !
SALAM

masak2 .. yipee !

hai !
hahahahahaha ... bila dah lama x update terasa rindu la pulak  .. hihihihhi~ ok2 .. hari ni aku nak cerita pasal kerja memasak kat sekolah ... hehehe .. hari ni  kelas aku ditugaskan untuk memasak ... nk tahu kiteorg masak ape ??! hahahaaa !! masak maggi !! eh salah2 ~ masak sardin gulung larh .. huahuahuahua .. kteorg masak sardin gulung cz kteorg rasa itu paling sedap nk makan(actually paling SENANG nak masak berbanding masak KARIPAP GULUNG .. hheheheehheheh) ... kumpulan kteorg ketua chef memasak ialah NUR SYAHMI HAZIRAH .. dan pembantu chef ialah NUR FATIN SYAHIRAH( muahahahahahaha .. gurau*) bersama NAZIHAH dan NURULHASNI ABU BAKAR ..  hehehe ... sebenarnya aku ni TUKANG TENGOK je cz x berapa pandai bab memasak ni(bukan x berapa pandai .. tp mmg x pandai ! haahahahahahaha ..) MALU SAJA ~ urmmm .. mula2 kteorg kelam kabut ckt cz xde telur tp relax je cz tahu telur nt mak kawan tolong bawakkan(pdhl masa tu kteorg dah gigil2 takut cikgu MARAH xde telur .. hahahahhaaha) nasib baik la telur cepat sampai .. so kteorg pun mulakan tugas .. dalam syok2 uli tepung .. tbe2 ketua chef teringat sesuatu .. `eh ?? fatin , kau dah letak garam belum ??` adushh !!!! aku pulak terlupa nk letak garam !!! wawawawa !! mmg x patut betul ~ tp cepat2 kteorg amik tepung sikit campur dengan garam .. dah selesai~ hahahaahahahaha ... then aku belajar gelek tepung and sume la .. mula2 kekok sikit ... almaklum le saya x mahir sgt .. tp lama2 dah biasa truly la cakap memang BEST !(so aku kena la rajin2 jenguk dapur tu) hehehehehe .. then dah siap sume kteorg pun bakar je larh .. senang kan ??? masa tunggu bakar tu .. aku pun  MENYIBUK  tgk cikgu buat jagung cawan tu .. alahh yg letak susu tu sume .. HAHAHAHAHAHA !! kerana aku TIDAK TAHAN melihat jagung tu .. lalu aku pun beli (rm2.50 secawan .. tettt) sedap WOO !! cehhh ~ tamak aku .. padahal tengah tunggu sardin gulung tu bakar ni .. boleh pulak g beli jagung tu .. aduihhh ~ ok .. sambung kisah pasal sardin gulung tu .. bila dah siap bakar .. aku pun tgk la .. wahhh boleh tahan la walaupun x kuning sangat ... ble rasa .. rangup ye mmg rangup .. tp ade rapuh sikit .. tp xpe la .. nice try la tu ..sedap ... hheheheheehe ..ucapan TERIMA KASIH pada kengkawan group aku iaitu SYAHMI , ANIE dengan NAZ .. korg mmg BEST !  x lupa jgk pada group ADAH RAZAK yg sudi menyumbang telur sebiji .. tanpa telur korg .. kami xkn dapat buat .. hahahaahahahaha ... TQ banyak2 !! ok .. sampai sini saja .. nt ade cerita aku update lg k !!
SALAM~

Friday, 1 July 2011

DI SINI SELAMANYA~

di sini selamanya ..
kasihku menjadi pejal ..
membulat dan berpadu ..
hasil kimpalan jemari nan luhur ..

di sini selamanya ..
di mana jua walau bila-bila ..
kasihku kan subur abadi ..
seandainya perjanjian ini tidak kita khianati ..

di sini selamanya ..
aku dan dia ..
sama-sama menyusun bata cinta ..
dan akan terus mempertahankannya ..
walau badai yang melanda ..
kita kan tetap bersama ..

di sini selamanya ..
aku menanti kehadiranmu tanpa jemu ..
setiap detik setiap waktu ..
walau kini kau jauh dariku ..
hilang dari bayangan impianku ..
hapuskan setiap angan-anganku ..
hingga aku tertunduk kecewa ..
membiarkan hatiku terluka ..

wahai kekasihku ..
di sini selamanya ..
aku tetap setia denganmu ..
walau aku kini semakin lemah ..
jika terdetik di hatimu tentang aku ..
kembalilah ke pangkuanku .. 
kerana aku tetap di sini ..
menunggu kehadiranmu ..
cinta hatiku~

P/S : dah lama x tulis ayat2 cinta ... HAHAHAHAAHA !! mari mulakan kembali !! yeahhh~
n.f.syahirah~

Monday, 27 June 2011

MUHAMMAD DANISH MUIZZUDDIN .. GGRRR~

salam pertemuan ~
aduihh ... ade adik .. mengeramkan aku .. xde adik .. aku pulak sibuk nak adik .. cewahhh2 ~
kali nie .. aku nak cakap sikit perangai budak2 kat uma aku ni .. perangai seorang demi seorang .. YA ALLAH !! AMPUNKANLAH AKU ... ni pasal adik aku .. nama dia MUHAMMAD DANISH MUIZZUDDIN ... umur baru 5 TAHUN .dia mmg NAKAL !! sampai pening kepala aku nak melayan ~ nak tahu kenapa ?? DANISH .. dy ni diibaratkan PAYUNG PERAK dlm keluarga aku~ (aku xnk ckp dia EMAS) hahahahahaha ! so , setiap ape yang dia mintak mesti dapat .. ape yang x patut dia dapat pun dapat .. kalau x dapat memang merengek !! (so masa ni tahap kepanasan aku akan mencacak naik ! hingga meletup thermometer suhu kepanasan ... hohoho) dah la merengek .. lepas tu mengadu kat mak bapak aku .. ade ke patut ??! contoh .. dia pantang kalau aku bukak netbook .. cz dia mesti nk menyibuk main game .. padahal aku baru nk main .. aku cakap baik2 bg aku main dulu .. contoh ayat "adik,bg la kaklong main dulu .. nanti kaklong bg adik main pulak ye"( lembut la tu kan ??) then dia akan keluar bilik aku .. ingatkan aku dapat le main dgn aman dan tenteram .. rupanya TAK !! dlm masa 5 minit .. 10 kali dia ulang masuk bilik mnx main netbook .. eh aku kata budak ni .. x boleh SABAR ke ?? bila aku kata nanti2 .. last2 dia muncung then menitis la airmata jernih tu !! pastu terjerit2 mcm kan nak pecah rumah aku dengan teriakan dia ! aku pekakkan telinga buat x tahu .. cz aku x puas main lagi .. (hahaahahaha) tiba2 dumm !!! mak aku menjerit suruh bg dia main pulak .. ehh ???!! senangnye dia !! dengan tangisan je dh dapat ape dia nak .. mak aku pulak ??! ape lagi bising la dia .. dia cakap `kau kakak , mengalah la sikit .. dengan budak 5 tahun pun kau nak gaduh .. kau kan dah besar ??!` (mcm la aku besar sgt kn! hahahahahaha) .. dengan rasa sakit hati yang membengkak aku pun bagi la dia main .. tapi xkn aku lepaskan dia main dengan BEBAS ! HAHAHAHAHAHA ! setiap kali dia main aku mesti kacau sampai melalak lg sekali .. (hehehehe .. BAD SISTER) then dia nangis baru aku puas hati dan keluar  dengan hati yang gembira  !! hahahahahahaha ! cewahh2~ hehehehe .. JAHAT kan ?? hhehehehe .. mmg sudah sikap aku begitu yang suka menyakat adik aku~ tp aku tetap sayang dia .. cuma kekadang je ! HEEEE~
ok la ! sampai sini saja coretan .. 
jangan fikir bukan2 pulak ! hehehehe .. (aku takut org fikir aku akak yg kejam !! oh tidak !!)
SALAM

Sunday, 26 June 2011

hehehehheehe !

Salam !
aku x tahu apesal .. setiap masa rasa mcm nk update je blog ni ! hahahahaahaha ! btw ucapan terima kasih kepada sahabat baik aku AINUR FARAHIN yang tolong aku buat blog ni .. x lupa jgk kat kawan baru(wahh !! baru ke ?! hehehehe) AMZ AMIN MIN yang baik sesangat tolong aku edit2 dalam blog ni ~ (padahal baru kenal , tp aku baik sgt suruh dia editkan) hahahahaha !! tanpa korg .. aku x tahu nk buat ape dgn blog ni .. huhuhuhu .. btw ?? aku dah deactivekan fb aku .. kenapa ??! cz aku semakin leka bermain fb .. sampai terlupa kt buku !! hahahaahaha ! dan .. mak aku bising2 cakap aku ni x nk belajar .. ye ke ??! ( tapi hakikatnya mmg begitu) malu jerh~ :) exam semakin dekat .. tapi kenapa aku begini ?? kau xnk dapat 8A ke FATIN ?? xnk masuk asrama ?? ( tu mak aku ckp) 
NAK IBU !! NAK SANGAT !! tapi sifat pemalas tu x hilang pun ~ cakap je lebih .. tekad nk berubah .. tp bila bangun tidur mesti aku cakap " nanti la belajar .. banyak masa lg" ... sengal kan ???? hehheheehe ! aku harap aku berubah secepat mungkin !! yeahh FATIN BOLEH !! 8A dalam genggaman !! hahahahhaa ... SAYA NUR FATIN SYAHIRAH .. dengan ini bertekad akan BERUBAH untuk lebih maju ke hadapan !! (heheheheehe .. poyo gila)
ok !! sampai sini saja ~ doakan aku berubah ye~AMIN 
SALAM !!
:)
:p

JERAT PERCINTAAN

Saturday, 25 June 2011

Rahsia Melalui Tulisan Dr Fadzilah Kamsah

Pertama : Tekanan

i. Tekanan yang kuat
Seseorang yang menulis dengan kuat tekanannya sehingga berbekas di bahagian belakang kertas.
 Sihat, cergas, pantas dan sedikit agresif

ii. Tekanan yang ringan
Seseorang yang menulis dengan lembut dan ringan dan tidak berbekas.
 Kurang bertenaga, kurang sihat dan mudah sakit

Kedua : Bentuk Tulisan

i. Tulisan yang bulat-bulatSemua huruf ditulis dengan bulat
 Emosional, prihatin, pengasih penyayang, kepekaan tinggi dan banyak memakai otak di sebelah kanan (otak kreatif)

ii. Tulisan yang tajam-tajam atau leper-leperTulisan yang angular dan sharp
 Rasional, berkerja dgn sistematik, pandai mengurus dan banyak memakai otak di sebelah kiri (otak logical)

Ketiga : Kecondongan

i. Condong ke kanan Extrovert, suka bercerita, berkongsi maklumat dgn orang lain, peramah, suka campur orang, mudah memimpin, mudah menunjukkan kasih
sayang, berani, pemurah

ii. Condong ke kiri
 Introvert, suka menyimpan rahsia, agak pemalu, tak suka berubah, amat setia kepada kekasih, keluarga, organisasi dan negara tetapi tak suka
campur orang

iii. Tegak Systematic, mudah kawal diri, suka berkawan tetapi tak cari kawan sebaliknya kawan cari dia, tak suka gaduh-gaduh, suka ambil jalan
tengah

iv. Campur-campur Emosi tak tetap macam remaja yang belum cukup umur atau macam orang perempuan datang bulan (maaf)

Keempat : Kerapatan

i. Jarang-jarang
 Tak suka campur orang, kurang mesra dan sedikit boros.

ii. Rapat-rapat
 Suka campur orang, amat bergantung kepada orang lain, jimat atau kedekut

Kelima : Pada huruf J, G, Y, Z
i. Ada ekor
a) Besar, panjang dan sempurna
 Tahap emosi yang dipamer itu jelas, pengasih & penyayang, pemurah, mudah kesian pada orang, mempamerkan tahap kerajinan

b) Kecil, pendek dan tak sempurna
 Tak pandai mempamerkan emosi, kurang rajin, tak pandai mempamerkan kasih sayang walaupun sayang itu banyak dalam diri

Keenam : Pada palang huruf kecil T (t)

i. Tinggi
 Tahap aspirasi tinggi
ii. Rendah
 Mudah berpuas hati, cita-cita rendah
iii. Tengah-tengah
 Usaha dan tahap pencapaian itu di tahap sederhana

Rumusan : -

Tulisan mencerminkan peribadi... Kita boleh menukar tulisan kita untuk mengubah peribadi dan Personaliti kita dengan sengaja supaya kita cemerlang dalam hidup..

*SAYA COPY PASTE AJE~ HAHAHAHAHAHAHA
N.F.SYAHIRAH~

persahabatan dan percintaan ... mana korg pilih ???!!

salam ..
hai ~ hari ni nak kupas ckt pasal persoalan ni .. antara kekasih dan sahabat .. mana yg akan dipilih ..
actually dua2 penting dalam hidup kita kan ?? kita perlukan keduanya ... tp bagi aku ... sahabat adalah lebih penting .. kenapa ???!! cz sahabat ada sentiasa dengan kita .. x kira bila masa dan ketikanya .. kalau kita duka .. dyorg sume ada .. ketawa .. ble buat jahat pun sama2 ade !! hahahahaha !! semua tempuh bersama2 ~ kalau sorg sakit ..semua sakit .. perasan x ??! sebab tu org cakap `sahabat selamanya` bukan `kekasih selamanya` ~ok ! kalau kekasih pulak ??? dia mmg penting !! selalu teman kita .. kalau dia xde kita rasa sepi sgt2! kalau dia ade .. kita rasa gembira yang teramat ! hehehe ! tapi bila sampai ketikanya .. benda tu sume xde dah ~ kenapa ?! hilangnya rasa sayang sume .. konon la ! sayang .. x sanggup berpisah .. tp ble x samxpai setahun .. sume nk elakkan diri dr kekasih .. heheh .. kenapa ??! cz dah JUMPA ORANG LAIN ~  memang x patut .. tapi biasalah .. itu cinta remaja~ x bawak kemana pun .. ape2 pun ... tanya hati kita sendiri .. mana kita nak ??? sahabat atau kekasih ??? renung2 kan la ~ ok .. sampaii sini je la nk cakap .. hehehehe .. maaf la kalau aku ckp ade yg terasa .. x sengaja~  terima kasih dan salam :P

saya FATIN SYAHIRAH^^,

Hai !! says Nur Fatin Syahirah Binti Mubarak ... baru berumur 15 ..  dan masih bersekolah lg .. saya ni orangnya simple dan agak biol ckt~ hehehehe ... saya suka baca novel dan dengar lagu.. ade sesape yg punya minat yg sama ???!! hehehehehe ... errmmmm ... actually saya masih baru dlm dunia ni ~ masih x tahu nk tulis ape dan masih baru nk belajar(heheehhehe .. ngemol je) .. Saya harap korg sume follow saya k ... hehehehehehehe .... nanti kita boleh citer banyak2 ! tu je la kot nk cakap .. nanti ade cerita .. saya akan kongsi dgn korg !! ok bye!