Tuesday, 30 August 2011

Raya Aku Tahun Ni -_-" ?

salam aidilfitri  :) !
helliho ! korg semua sihat ? aku harap semua sihat larh ye .. maaf dah jarang sgt update blog nie .. x tahu kenapa aku malas sgt nk update .. aku rasa mcm xde story nk cerita kat korg .. btw sebelum aku terlupa , aku N.f.Syahirah ingin memohon ampun sekiranya ade kekhilafan diri ini .. ade buat salah yg byk ke especially kat parents + kengkawan aku .. aku selalu jahat2 , so ampunkan k ? :) ~ kalau di antara korg ade terguris/terasa dengan post2 aku dalam blog ni pun aku mnx maaf .. act , x niat nk buat mcm tu tp aku insan yg lemah , hanya mampu berserah cuma manusia biasa yg x pernah lepas drpd buat kesalahan ~ nampak x tajuk kat atas tu ? (berserta kartun tu sekali .. heehe ) so paham2 je la kan aku nk story pasal ape ? RAYA la ape lg ! tapi tahubn ni raya aku x syok mcm dulu2 ,, x tahu sebab ape .. maybe cz aku dah besar dan x dapat duit raya ! wawawawa T_T ! plus dengan hw yg bertimbun x siap2 lg .. bila nk buat ? exam sebenar ade larh lg sebulan ni tp aku masik dok senang2 lg .. x risau ke ? aku risau sebenarnya tp entahlah .. aku akan cuba fokus dan bersedia utk exam yg bakal tiba x lama lg ~ sepatutnye tahun ni akan menjadi raya yg paling syok cz aku skrg ade kt kg , Perak ~ tp mcm hambar je aku rasa .. not in mood larh :) .. tp raya 1st semalam ok la jgk .. raya kedua je aku dh x tahu nk buat ape dan just menghadap lappy dr pagi .. nk jalan raya ? dah hbs pun semalam .. sedara belah bapak aku bukan ramai sgt pun so x pergi mana2 la .. hurhh so sekarang aku cuma tunggu masa untuk pulang ke melaka dan memulakan tugas harian seperti biasa iaitu hw dan tusyen .. maybe sampai melaka nt ade jalan raya kat uma sedara belah mak aku pulak kot ? duit raya pun x dapat lg -----> aku dah besar la , itu org cakap .. tp sebenarnye aku masih kecil la T_T ! baru form3 ! isk3 ~ jeles aku tgk ade org tu dah tua bangka pun masih dapat lg duit raya .. unfair seyh ~ tapi x kisah lerh .. duit raya ape le sgt kn ? wahh ! berlagak kau fatin ( act kau sakit hati kan x dapat duit raya ? isk3 ) k la sampai sini je nak tulis .. aku pun nak ucap SELAMAT HARI KEMERDEKAAN yg ke 54 .. bersyukur ke hadrat illahi kerana negara kita telah 54 tahun bebas daripada penjajah dan kita hidup dalam negara yg aman damai ini , alhamdullilah ~ so enjoy your raya + national day k :D ! tata !
salam ikhlas -----> n.f.syahirah~

Tuesday, 16 August 2011

Macam-macam sifat ~

Assalammualaikum semua dan selamat petang ! 
ok2 ~  korg sume sihat x ?? sihat ?? bagus3~ puasa x ?? hahhh ??! x puasa ?! perhh teruk perangai sorg2 .. hahahaha kidding* jangan marah !! :D  
hurmmm ?? actually aku nak cerita something ni .. cerita yg maybe akan buatkan korg menyampah + benci + meluat sampai muntah2 yg boleh membatalkan puasa kerana disengajakan .. muahahahaha >_< ! ni tentang seorang hamba ALLAH .. aku xkn gtau namanye cz takut mengaibkan org tu sekaligus aku mendapat dosa ~ anggaplah ini satu pengajaran kpd korg supaya x buat benda yg sama k ! kepada diri aku jugak ~

cerita dia mcm ni , kan minggu lepas aku baru je amik exam trial pmr ..  so bila tiba minggu ni .. markah exam sume keluar la kn ?? kteorg sume takut tau ! cz markah mybe teruk tp buat bodoh je .. buat mcm xde pape ! hahaha .. x patut2 ~ then ade larh hamba ALLAH ni .. dia mmg pandai ! aku admit sesangat ( almaklumlah dr sekolah asrama sure la pandai kn ?? ) markah exam yg dia dapat high2 la .. kteorg tengok pun gerun ( sampai tulang temulang kteorg patah kerana gerun ! p/s : ini adalah rekaan semata2 ) ni cth mrkh exam dia : 90 , 89 dll .. perhhh standard ar tu kan ?? almaklumlah sekolah asrama ( eh bape kali aku nak cakap benda yg sama da ?? hahaha c(=) x macam aku ni .. markah ceciput je .. hahahaha .. ok3 dah fatin ! sambung topik asal .. kenapa la kau ni suka sgt interframe cte org ?? (monolog) hahahahaa :D .. so aku tabik la dia ni kan .. (kononnye !) tapi td kawan aku ade cerita smethng kt aku .. yg membuatkan aku terkejut beruk  dan unbelieveable ! masa tu aku tengah khusyuk2 baca komik tau ( boring sangat masa tu .. komik pun x best sgt .. cuma aku yg ketawa lbih2 ble mmbce .. hahaha ) tiba2 datang seekor raksasa yg cuba menyerang aku dan .. ooopss !! khayalan ! hahaaha .. tiba2 kawan aku ni datang kacau aku baca komik .. mula2 aku x layan tp ble dia cakap smethng ni la yg buatkan mata aku buntang tgk dia .. gempak !! kau nak tahu ape dia cakap ?? ok3 .. sabar2 ! aku nak cerita la ni !! hadaplah korg betul2 depan lappy korg utk menghayati cerita aku ni !!  time for dialog !! yipee !! ( mengada2 la kau ni ! ahaks ! :)

kawan aku : fatin2 .. aku nak cerita smethng ni .. nk dgr x ??
aku : hmmmm ( fokus komik mse ni )
kawan aku : nk dengar ke x ni ?? berhentilah bce kejap !! dengar aku cakap !! kau xnk dengar aku blaahh !!
aku : hahhh !! ok2 aku dengar cepatlah cerita .. (aku buat muka toya cz malas nk layan)
kawan aku : eh kau tahu x yg ******** menipu dalam exam trial !! dia bukak buku dan tiru ! si ********* mengaku td dan dia cakap ***** pun terlibat !! perhhh !! 
aku : what theee !!!!

p/s : ade sesetengah dialog aku reka sendiri ~ tp tu sume x penting !! yg penting ini cerita !

mmg td aku menyampah tgk dia .. perhh !! tp yg buatkan aku menyirap bila aku tgk muka dia yg selamba tanpa secubit garam pun rasa bersalah ! aku rasa dia bangga la dengan markah tu ! kau buatlah perangai poyo kau tu kan ? errgghh !! aku sakit hati tgk perangai dia .. dah la menipu dalam exam then boleh buat muka 5 sen kau tu .. bila markah kau tinggi kau seronok la sangat kn ?? aku tahu la yg kau nk beat budak2 dalam kelas tu tp x payahlah pakai cara paling terkotor tu !! kalaupun ade budak2 meniru dalam kelas tu .. x payah la kau straight tgk buku dan dapat markah tinggi2 .. kau dah la buat muka selamba kau tu mcm la kau usaha sendiri kan ?? bagus !! tahniah !! kau jatuhkan imej kau sebagai pelajar asrama penuh yg konon2 nye sume pandai bila dalam asrama tu .. tp sebenarnye kau bukan pandai belajar cuma pandai menipu ! aku doakan kau bahagia dan tenteram la ye !!kepada semua yg membaca aku pohon sgt2 jangan buat mcm ni .. jangan sampai korg terkantoi dan musibah menimpa .. tuhan nak balas sekejap je .. aku cakap bukan kepada korg je tp pada diri aku jugak .. cz aku pun pernah jgk meniru tp x sampai mcm tu .. aku mnx sangat kat tuhan supaya budak ni diampunkan dosa sekaligus dibukakan pintu hati utk berubah .. x lupa jugak kpd diri aku sendiri dan kawan2 aku yg lain supaya kteorg dilindungi drpd buat mcm tu .. AMIN ~

salam sayang ---> n.f.syahirah~

Monday, 15 August 2011

sekuel ke2~ hehehehe

ok .. sekarang aku nak sambung cerita pasal kengkawan aku yg lain pulak ! let`s check it out !

NORSYUHADAH RAZAK a.k.a ADAH R.
Adah R. ni keanak-anakan sikit .. hehehe .. manja sgt tp bukan anak bongsu ! saje je dia mcm tu ( gurau ! ) huhuhhu .. yg uniknye pasal dia ni suara kartun dia ! haahahahaha ( kalau audition utk suara upin & ipin boleh x ?? ehem3 ) .. then baik , sopan , pandai + comel ( sepesen ainur ---> kecil2 molek ) then penangis jgk kot ?? sensitif gegilerr !!  ouhh ya ! lupa pulak ! dia ni aku panggil kantin 3RK1( panggil senyap2) ~ muahahahaa ! nk tahu sebab ape ? cz rajin sangat bwk bekal g sekolah then bg makan kt piranha2 yg lapar .. gggrrr~ ( piranha tu ditujukan kpd ---> aku la tu ^^, hehehehe ) 

NUR AMIRAH a.k.a MRS APPLE ( oops ! ) 
pandai + kelakar + pedas ~ nk tahu kenapa aku panggil dia pedas ?? cz dia kalau cakap terus terang sikit ( so paham2 la kn ?? hehehe ) then geng gedik aku .. aku ni gedik tahap max ! so dia la teman aku ! hahaahaha .. (tp kteorg bukan gedik manja tu tau ! no3 ) pemalu jgk kot cz setiap kali dgn pakwe dia aku tgk dia shy sgt smpi merah2 muka ( hahahahaa saje tambah cerita ! teeeettttt ! ) dia pun suka math dan antara org yg selalu dpt A dlm math .. fuihhh ~ susah ar ramai kawan dgn org pandai math ni  !! cz aku x semart mcm dyorg ! haahaha >_<

NAZIHAH AMIRUDIN a.k.a ZYA@NAZ
dia ni ala2 chinese sikit .. mata sepet gila3 ! so x hairanlah kalau org ingat dia ni ade campur aduk dgn keturunan cina .. ramai admirer you ! ahaks ! cz lawa la kan mcm anak cina + pandai pulak tu ~ dia ni lembut mcm keibuan la ( ye ke ?? haahahaha taram je la )
penangis jugak la kot ( geng adah r .. hehehe ) then dia punya hati mcm kapas .. lembut dan mudah tersentuh tp dalam masa yg sama dia keras kepala ! xnk mengalah ! degil2 kepala hantu punya orang ! eh !! salah2 ! kepala batu punya orang ! haahaha .. ampun2 ~ pemurah +++ cz aku mnx pnjm pen dia pun kasi .. hehehe .. baik kn ? ( aku ni selalu xde pen haahahahaha .. so cara paling dekat mnx dia ! )

NUR SYAHMI HAZIRAH a.k.a SYAHMI
mak oii !! dia ni garang wey !! jgn la korg gurau x kena mood dia , mmg meletup !! ppooommm3 !! cepat melenting dia ni ~ (tp nsb baik aku pandai amik hati dia ! hahaaha ! perasan3 ahaks ^^,) tp dia ok je .. baik , penyayang jugak .. kalau korg ade masalah korg boleh contact dia ~ hehehehe .. cantek + tembam2 sikit .. ramai admirer jgk .. dia ni pun byk celotehnye~ (aka byk cakap ) seronok dgr dia cerita .. tp kalau dia diam  jgn cakap dgn dia .. haahaha mmg x bpe nak layan~ dia ketua kelas aku dan dia menjalankan tanggungjawabnye dgn baik .. tegas ~ (tabik syahmi !! ) dia ni pun `along` (cz ble main duit kutu , dia yg kutip .. hahahaaha .. dan kteorg akan dapat amaun yg sama .. caya lah !! )


P/S : inilah kisah sahabat2 aku ~ semuanya ade mcm2 perangai dan buatkan kteorg serasi bersama .. aku pohon maaf kalau aku cerita pasal kngkwn aku ni .. ade mengguris perasaan dyorg ke .. mmg x sengaja .. aku cerita berdasarkan penilaian aku dan selama mana aku kawan dgn korg .. korg sume best !! cukup menceriakan dunia aku .. tanpa korg .. mungkin aku keseorangan kot !! aku SAYANG korg !! korg mmg the BEST !! mmaf tau kalau korg marah dengan tulisan aku ni .. kalau x puas hati boleh tumbuk aku kat sekolah ( err ~ gimik je) harap korg sume ENJOY !  k bye ! 
n.f.syahirah~


petang ini ~

hey !! salam sejahtera dan salam Ramadan semua ! 
hehehee .. hahh ... dah 15 hari rupanya kita berpuasa kan ? sekejap je rasanya ! rasa mcm jam itu bergerak terlalu2 pantas~ maaflah dah lama x update blog ni .. korg nk tahu sebab ape ?? xnk tahu ke ?? betul ni ?? xnk tahu sudah .. tp aku tetap bgtau ... hahahaaha ... aku dah lama x update cz busy yg teramat giler .. almaklumlah aku kan busyness woman yang teramat berjaya lalu masa itu menjadi terlampau pendek .. hahahahaaha .. ok sebenarnya aku sibuk dengan exam trial yg penting .. so aku kena fokus untuk dapat beribu2 A dlm PMR ~ actually 8A je .. ahaks >_< ! then aku terlampau malas nk update blog ni kerana bosan dan xde cerita baru nk dikongsi (aku mengalami hidup yang sepi dan suram .. isk3) .. so korg tgk la aku tulis merapek2 mcm xde hala tuju je kn ?? hurhh .. never mind ~ tp aku nak cerita pasal kengkawan aku dlm kelas 3rk1 .. kengkawan perempuan yg rapat je la .. ade 8 org dan kumpulan kami dipanggil The Bananafruit ~ hahahahaa .. xde nama pun sbnrnye ! mari aku huraikan fiil sorg2 .. hehehe .. kteorg baru jd rapat tahun ni ~ so msh byk yg perlu dikenali .. jom !


NURULHASNI ABUBAKAR a.k.a ANIE
dia ni kawan aku yg paling baik dan kiteorg kawan dr sekolah rendah lg .. so paham2 je la kn ?? semuanye dikongsi bersama .. pergi tandas sama2 .. makan sama2 .. main sama2 .. gurau sama2 .. tidur sama2 .. mandi sama2 ?? err ??! melampau la tu ! hahaaha .. dia ni baik sangat + cantik .. orgnye tinggi lampai dan kulit hitam manis mcm pelakon hindustan .. kelakar sangat ! rockers tau dia ni tp dalam masa yg sama dlm hati ade taman ... hahahaha .. tp normal la anak dara~

AINUR FARAHIN a.k.a AINUR@AINURA (hahaahahaha)
budak yg nakal dan jahat2 manja ! suka sangat kacau org dan kenakalan dia .. NAUZUBILLAH ! hahaha (jgn mrh) tp dalam nakal2 dia aku suka perwatakan dia tu cz tanpa dia dunia aku x seronok dengan gelak ketawa dia , usikan dia .. hehehe .. dalam diam dia ni pemurah dan suka tlg org~ dia ni kecik molek je orgnye tp ble marah runtuh sekolah aku ! muahahahaa ! seorg yg pandai math ( genius la jgk tp aku x tahu mcm mana di belajar math cz sekejapan je paham sdgkn aku ?? ) 

NURSHUHADAH ZAIDIN a.k.a ADAH Z 
adah z lain pulak ceritanye !! dia ni mmg superb kelakar .. kalau korg dengan dia mmg pecah perut ketawa + isi2 perut korg pun mesti terburai ! hahahaa ! ade blurr2 sikit dan dia ni sempoi .. x kisah ape yg jd kt dunia ni asalkan dia gembira .. hahahaha .. kalau dia masam semua org tye kenapa dgn dia .. semua amik perhatian kt dia dan aku akan terpinggir isk3~   cantik + manja dan sempoi kot ?? hahaaha


 ok ! sampai sini je kot aku cerita ~ nt ade sekuel yg kedua pulak mengetengahkan kengkawan2 aku yg lain ! bye !