Monday, 27 June 2011

MUHAMMAD DANISH MUIZZUDDIN .. GGRRR~

salam pertemuan ~
aduihh ... ade adik .. mengeramkan aku .. xde adik .. aku pulak sibuk nak adik .. cewahhh2 ~
kali nie .. aku nak cakap sikit perangai budak2 kat uma aku ni .. perangai seorang demi seorang .. YA ALLAH !! AMPUNKANLAH AKU ... ni pasal adik aku .. nama dia MUHAMMAD DANISH MUIZZUDDIN ... umur baru 5 TAHUN .dia mmg NAKAL !! sampai pening kepala aku nak melayan ~ nak tahu kenapa ?? DANISH .. dy ni diibaratkan PAYUNG PERAK dlm keluarga aku~ (aku xnk ckp dia EMAS) hahahahahaha ! so , setiap ape yang dia mintak mesti dapat .. ape yang x patut dia dapat pun dapat .. kalau x dapat memang merengek !! (so masa ni tahap kepanasan aku akan mencacak naik ! hingga meletup thermometer suhu kepanasan ... hohoho) dah la merengek .. lepas tu mengadu kat mak bapak aku .. ade ke patut ??! contoh .. dia pantang kalau aku bukak netbook .. cz dia mesti nk menyibuk main game .. padahal aku baru nk main .. aku cakap baik2 bg aku main dulu .. contoh ayat "adik,bg la kaklong main dulu .. nanti kaklong bg adik main pulak ye"( lembut la tu kan ??) then dia akan keluar bilik aku .. ingatkan aku dapat le main dgn aman dan tenteram .. rupanya TAK !! dlm masa 5 minit .. 10 kali dia ulang masuk bilik mnx main netbook .. eh aku kata budak ni .. x boleh SABAR ke ?? bila aku kata nanti2 .. last2 dia muncung then menitis la airmata jernih tu !! pastu terjerit2 mcm kan nak pecah rumah aku dengan teriakan dia ! aku pekakkan telinga buat x tahu .. cz aku x puas main lagi .. (hahaahahaha) tiba2 dumm !!! mak aku menjerit suruh bg dia main pulak .. ehh ???!! senangnye dia !! dengan tangisan je dh dapat ape dia nak .. mak aku pulak ??! ape lagi bising la dia .. dia cakap `kau kakak , mengalah la sikit .. dengan budak 5 tahun pun kau nak gaduh .. kau kan dah besar ??!` (mcm la aku besar sgt kn! hahahahahaha) .. dengan rasa sakit hati yang membengkak aku pun bagi la dia main .. tapi xkn aku lepaskan dia main dengan BEBAS ! HAHAHAHAHAHA ! setiap kali dia main aku mesti kacau sampai melalak lg sekali .. (hehehehe .. BAD SISTER) then dia nangis baru aku puas hati dan keluar  dengan hati yang gembira  !! hahahahahahaha ! cewahh2~ hehehehe .. JAHAT kan ?? hhehehehe .. mmg sudah sikap aku begitu yang suka menyakat adik aku~ tp aku tetap sayang dia .. cuma kekadang je ! HEEEE~
ok la ! sampai sini saja coretan .. 
jangan fikir bukan2 pulak ! hehehehe .. (aku takut org fikir aku akak yg kejam !! oh tidak !!)
SALAM

Sunday, 26 June 2011

hehehehheehe !

Salam !
aku x tahu apesal .. setiap masa rasa mcm nk update je blog ni ! hahahahaahaha ! btw ucapan terima kasih kepada sahabat baik aku AINUR FARAHIN yang tolong aku buat blog ni .. x lupa jgk kat kawan baru(wahh !! baru ke ?! hehehehe) AMZ AMIN MIN yang baik sesangat tolong aku edit2 dalam blog ni ~ (padahal baru kenal , tp aku baik sgt suruh dia editkan) hahahahaha !! tanpa korg .. aku x tahu nk buat ape dgn blog ni .. huhuhuhu .. btw ?? aku dah deactivekan fb aku .. kenapa ??! cz aku semakin leka bermain fb .. sampai terlupa kt buku !! hahahaahaha ! dan .. mak aku bising2 cakap aku ni x nk belajar .. ye ke ??! ( tapi hakikatnya mmg begitu) malu jerh~ :) exam semakin dekat .. tapi kenapa aku begini ?? kau xnk dapat 8A ke FATIN ?? xnk masuk asrama ?? ( tu mak aku ckp) 
NAK IBU !! NAK SANGAT !! tapi sifat pemalas tu x hilang pun ~ cakap je lebih .. tekad nk berubah .. tp bila bangun tidur mesti aku cakap " nanti la belajar .. banyak masa lg" ... sengal kan ???? hehheheehe ! aku harap aku berubah secepat mungkin !! yeahh FATIN BOLEH !! 8A dalam genggaman !! hahahahhaa ... SAYA NUR FATIN SYAHIRAH .. dengan ini bertekad akan BERUBAH untuk lebih maju ke hadapan !! (heheheheehe .. poyo gila)
ok !! sampai sini saja ~ doakan aku berubah ye~AMIN 
SALAM !!
:)
:p

JERAT PERCINTAAN

Saturday, 25 June 2011

Rahsia Melalui Tulisan Dr Fadzilah Kamsah

Pertama : Tekanan

i. Tekanan yang kuat
Seseorang yang menulis dengan kuat tekanannya sehingga berbekas di bahagian belakang kertas.
 Sihat, cergas, pantas dan sedikit agresif

ii. Tekanan yang ringan
Seseorang yang menulis dengan lembut dan ringan dan tidak berbekas.
 Kurang bertenaga, kurang sihat dan mudah sakit

Kedua : Bentuk Tulisan

i. Tulisan yang bulat-bulatSemua huruf ditulis dengan bulat
 Emosional, prihatin, pengasih penyayang, kepekaan tinggi dan banyak memakai otak di sebelah kanan (otak kreatif)

ii. Tulisan yang tajam-tajam atau leper-leperTulisan yang angular dan sharp
 Rasional, berkerja dgn sistematik, pandai mengurus dan banyak memakai otak di sebelah kiri (otak logical)

Ketiga : Kecondongan

i. Condong ke kanan Extrovert, suka bercerita, berkongsi maklumat dgn orang lain, peramah, suka campur orang, mudah memimpin, mudah menunjukkan kasih
sayang, berani, pemurah

ii. Condong ke kiri
 Introvert, suka menyimpan rahsia, agak pemalu, tak suka berubah, amat setia kepada kekasih, keluarga, organisasi dan negara tetapi tak suka
campur orang

iii. Tegak Systematic, mudah kawal diri, suka berkawan tetapi tak cari kawan sebaliknya kawan cari dia, tak suka gaduh-gaduh, suka ambil jalan
tengah

iv. Campur-campur Emosi tak tetap macam remaja yang belum cukup umur atau macam orang perempuan datang bulan (maaf)

Keempat : Kerapatan

i. Jarang-jarang
 Tak suka campur orang, kurang mesra dan sedikit boros.

ii. Rapat-rapat
 Suka campur orang, amat bergantung kepada orang lain, jimat atau kedekut

Kelima : Pada huruf J, G, Y, Z
i. Ada ekor
a) Besar, panjang dan sempurna
 Tahap emosi yang dipamer itu jelas, pengasih & penyayang, pemurah, mudah kesian pada orang, mempamerkan tahap kerajinan

b) Kecil, pendek dan tak sempurna
 Tak pandai mempamerkan emosi, kurang rajin, tak pandai mempamerkan kasih sayang walaupun sayang itu banyak dalam diri

Keenam : Pada palang huruf kecil T (t)

i. Tinggi
 Tahap aspirasi tinggi
ii. Rendah
 Mudah berpuas hati, cita-cita rendah
iii. Tengah-tengah
 Usaha dan tahap pencapaian itu di tahap sederhana

Rumusan : -

Tulisan mencerminkan peribadi... Kita boleh menukar tulisan kita untuk mengubah peribadi dan Personaliti kita dengan sengaja supaya kita cemerlang dalam hidup..

*SAYA COPY PASTE AJE~ HAHAHAHAHAHAHA
N.F.SYAHIRAH~

persahabatan dan percintaan ... mana korg pilih ???!!

salam ..
hai ~ hari ni nak kupas ckt pasal persoalan ni .. antara kekasih dan sahabat .. mana yg akan dipilih ..
actually dua2 penting dalam hidup kita kan ?? kita perlukan keduanya ... tp bagi aku ... sahabat adalah lebih penting .. kenapa ???!! cz sahabat ada sentiasa dengan kita .. x kira bila masa dan ketikanya .. kalau kita duka .. dyorg sume ada .. ketawa .. ble buat jahat pun sama2 ade !! hahahahaha !! semua tempuh bersama2 ~ kalau sorg sakit ..semua sakit .. perasan x ??! sebab tu org cakap `sahabat selamanya` bukan `kekasih selamanya` ~ok ! kalau kekasih pulak ??? dia mmg penting !! selalu teman kita .. kalau dia xde kita rasa sepi sgt2! kalau dia ade .. kita rasa gembira yang teramat ! hehehe ! tapi bila sampai ketikanya .. benda tu sume xde dah ~ kenapa ?! hilangnya rasa sayang sume .. konon la ! sayang .. x sanggup berpisah .. tp ble x samxpai setahun .. sume nk elakkan diri dr kekasih .. heheh .. kenapa ??! cz dah JUMPA ORANG LAIN ~  memang x patut .. tapi biasalah .. itu cinta remaja~ x bawak kemana pun .. ape2 pun ... tanya hati kita sendiri .. mana kita nak ??? sahabat atau kekasih ??? renung2 kan la ~ ok .. sampaii sini je la nk cakap .. hehehehe .. maaf la kalau aku ckp ade yg terasa .. x sengaja~  terima kasih dan salam :P

saya FATIN SYAHIRAH^^,

Hai !! says Nur Fatin Syahirah Binti Mubarak ... baru berumur 15 ..  dan masih bersekolah lg .. saya ni orangnya simple dan agak biol ckt~ hehehehe ... saya suka baca novel dan dengar lagu.. ade sesape yg punya minat yg sama ???!! hehehehehe ... errmmmm ... actually saya masih baru dlm dunia ni ~ masih x tahu nk tulis ape dan masih baru nk belajar(heheehhehe .. ngemol je) .. Saya harap korg sume follow saya k ... hehehehehehehe .... nanti kita boleh citer banyak2 ! tu je la kot nk cakap .. nanti ade cerita .. saya akan kongsi dgn korg !! ok bye!