Sunday, 10 July 2011

Novel Tarikh Luput Cinta (TLC~)

Love makes your mind wonder about good things ..
With hopes , you keep on living your dream and praying hard to make it as reality ..
Undoubtedly , when you failed , it will hurt you ..
In pain , you`ll see through your glaring eyes that it`s not meant for you ..
Letting go is a must because the battle of living will never stop ..
Not even for a second ..


*p/s : kata-kata pengarang novel `Tarikh Luput Cinta` mmg banyak maksud tersirat .. suka baca novel ni cz adventure ckt berbanding novel lain .. hehehehe .. mmg seronok giler .. walaupun adek kata novel ni x best sgt .. ade aku kesah ?!  hex3 .. actully kalau korg baca  novel ni mmg korg boleh menelusuri cerita realiti yg penulis ni cuba sampaikan .. x ingat la nama penulis dia ape ..  novel ni dah lama aku cari tp baru tahun ni aku jumpa .. aku pinjam sorg budak tu .. hehehe .. tQ ~
salam 

Saturday, 9 July 2011

Program KRK di KUIM ~

salam ..
hai korg semua .. amacam hari ni ?? ok x ?? hehehehe .. harap2 hari SABTU korg ceria larh ye .. ok ! hari ni aku nak cite pasal program yg sekolah aku buat untuk kelas rk (`kelas pandai` kononnye .. =P) .. kteorg kena hadir cz ni penting untuk persediaan PMR  x lama lg ni .. huhhuhuhu .. takutnye aku bila ingat nk dekat exam ~ kteorg punya program dijalankan dekat KUIM(KOLEJ UNIVERSITI ISLAM MALAYSIA .. eh betul ke ?? hahahaha .. taram je le !!) kteorg gabung dengan 5 buah sekolah (SMK KLEBANG , SMK TERENDAK , SMK ape lg ?? aku x ingat pulak .. muahahahaha !) mula2 aku rasa adventure sikit kot cz jauh dr sekolah .. hihihihihi .. tp aku dan kengkawan mmg dah ade feel mcm boring je kali ni (so kteorg buat plan `kejam` tidur waktu penceramah cakap .. hahahahahhaa !!!! cruel + nakal sikit .. Zzzz) .. masa dalam bas kepala aku pening cz bas tu pasang lagu sakit otak .. perrhhh !! gegar seyh kepala aku .. berdenyut2 sampai aku rasa mcm nk pecah pomm !! tp aku tahan jgk sampai ke destinasi .. masa sampai tu cuaca mendung sikit mcm nk hujan .. hehehehehe .. so sejuk la sikit .. blablabla (mls nk cte panjang2 la so aku teruskan masa aku dlm dewan kuliah tu .. hihihihi !) .. waktu ceramah BM xde pape sgt tau kecuali rasa ngantok ckt je .. tp waktu GEO dan SJRH mmg HAMPEHH betul .. waktu mula2 bg ceramah GEO aku dengar betul2 tau (konon fokus le tu .. hex3) .. tp lama2 mata aku mula layu dan otak aku mula kureng aktif .. ape penceramah cakap aku dengar sepintas lalu je .. aku sibuk sangat buat latihan yg dy bg tu sampai leka .. tambah pulak kengkawan aku pun `layan` diri sendiri tp dyorg tetap dengar .. bila aku x tahan sangat (mengantuk + lapar yg teramat !) last2 aku mnx kawan aku MP3 ! dengar lagu apa lg ! hahahahahaha ! masa tu lega sikit rasanye .. lepas tu aku kacau kengkawan aku kat depan join leka2 sekali .. hahahahaha ! (x patut larh aku ni) .. akhirnye bila penceramah tu hbs cakap baru aku tanggalkan MP3 tu dan terus berdesup keluar makan .. hahahahaha ! (HIDUP  MAKAN !) .. then lepas hbs makan ade pulak sesi SJRH (so semua mesti tahu ape bakal jd kn ?? hehehe ) .. aku dengar2 x sampai 5min  badan aku dah letih2 dan akhirnye aku buat kerja gila .. kacau budak sebelah , buat2 biol , bercakap sume larh .. (aku berani buat cz kawan aku sume pun mcm boring je .. hehehehehe) .. tp ade ke PATUT kawan aku kata aku LOMBONG BIJIH TIMAH ??! (x boleh gtau maksud dy ape yE !) kureng asam betul larh !! aku sabar je cz bukan aku amik peduli pun ape dy cakap hahahahaha ! ape dy cakap aku layankan aje .. heheheehe .. x kisah pun~ then ble tamat sesi tu .. aku rasa lega yang TERAMAT ! akhirnye kteorg dah boleh blk tambahan pulk kteorg dh letih (tahu x kteorg ade kat sana dr jam 8 - 5 ptg ??!!) .. so bila blk aku rasa tenang dan tibalah masanya utk aku rehat !! yeahh !! 
walaupun aku x berapa belajar sangat  tp aku tetap kutip ilmu yang bermakna kat sana .. heehee .. tQ ye pada cikgu yang tolong terangkan sume subjek tu ..
*p/s : pd kawan2 yg lain .. tolonglah jangan contohi sikap ni(leka ble cikgu mengajar) cz ini akan mmbinasakan diri anda sume k !! 
huahuahua .. 
salam ~

Friday, 8 July 2011

BOLEH KE AKU BUAT ?????

selamat malam semua ..
sekarang jam menunjukkan pukul 10.58 malam ...
hehehehe !! asal poyo semacam je ni ??
haishhh ... ok2 .. mata aku dah mengantuk tapi kenapa x boleh tido ????
nak kata aku tidur petang x .. main netbook je td ... nak kata aku ade sukan ?? eh ! x jugak .. cz x minat outdoor ni .. nak kata aku study bebenar .. hampehh la !! hahahahahaha !! haishhhh ~
ok sekarang nak cakap pasal exam yg semakin mendekat ni .. (tp kenapa aku rasa mcm lmbt lg jerh ?? )
minggu depan aku ade exam yang memerlukan aku baca buku 24 jam sehari tanpa tidur dan makan (wahhh !! melampau la tu ! hahahahahaha) .. exam biasa je tp penting la jugak cz ni la satu satu satu satunya cara aku nk tgk prestasi aku dalam pelajaran sama ade teruk ke tak .. aku harap x teruk la cz rasa mcm susah je nak score .. hahahaahahaha ! jangan mengalah fatin ! aku takut larh nak amik exam kali ni terutama subjek math , sc , geo .. kerana apa aku takut ???!! kerana aku LEMAH !! wawawawawa !! takut la wey !! nape la jd mcm ni .. sesape !! boleh tolong ajarkan aku MATHEMATICS dgn SCIENCE x ?! aku takut la korg ..  korg sume PANDAI  x macam aku ... tolong ar aku .. wawawawawawa !!! menangis ni wey ! ape pun kita sume kena berusaha dan aku kena yakin aku boleh buat .. hurrrrr~ sama2 la kita ye mencapai kejayaan .. good luck to NURUL HASNI , AINUR FARAHIN , NAZIHAH , ADAH RAZAK , ADAH ZAIDIN , SYAHMI HAZIRAH DAN NUR AMIRAH .. AKU TAKUT ! WAWAWAWA !
SALAM

masak2 .. yipee !

hai !
hahahahahaha ... bila dah lama x update terasa rindu la pulak  .. hihihihhi~ ok2 .. hari ni aku nak cerita pasal kerja memasak kat sekolah ... hehehe .. hari ni  kelas aku ditugaskan untuk memasak ... nk tahu kiteorg masak ape ??! hahahaaa !! masak maggi !! eh salah2 ~ masak sardin gulung larh .. huahuahuahua .. kteorg masak sardin gulung cz kteorg rasa itu paling sedap nk makan(actually paling SENANG nak masak berbanding masak KARIPAP GULUNG .. hheheheehheheh) ... kumpulan kteorg ketua chef memasak ialah NUR SYAHMI HAZIRAH .. dan pembantu chef ialah NUR FATIN SYAHIRAH( muahahahahahaha .. gurau*) bersama NAZIHAH dan NURULHASNI ABU BAKAR ..  hehehe ... sebenarnya aku ni TUKANG TENGOK je cz x berapa pandai bab memasak ni(bukan x berapa pandai .. tp mmg x pandai ! haahahahahahaha ..) MALU SAJA ~ urmmm .. mula2 kteorg kelam kabut ckt cz xde telur tp relax je cz tahu telur nt mak kawan tolong bawakkan(pdhl masa tu kteorg dah gigil2 takut cikgu MARAH xde telur .. hahahahhaaha) nasib baik la telur cepat sampai .. so kteorg pun mulakan tugas .. dalam syok2 uli tepung .. tbe2 ketua chef teringat sesuatu .. `eh ?? fatin , kau dah letak garam belum ??` adushh !!!! aku pulak terlupa nk letak garam !!! wawawawa !! mmg x patut betul ~ tp cepat2 kteorg amik tepung sikit campur dengan garam .. dah selesai~ hahahaahahahaha ... then aku belajar gelek tepung and sume la .. mula2 kekok sikit ... almaklum le saya x mahir sgt .. tp lama2 dah biasa truly la cakap memang BEST !(so aku kena la rajin2 jenguk dapur tu) hehehehehe .. then dah siap sume kteorg pun bakar je larh .. senang kan ??? masa tunggu bakar tu .. aku pun  MENYIBUK  tgk cikgu buat jagung cawan tu .. alahh yg letak susu tu sume .. HAHAHAHAHAHA !! kerana aku TIDAK TAHAN melihat jagung tu .. lalu aku pun beli (rm2.50 secawan .. tettt) sedap WOO !! cehhh ~ tamak aku .. padahal tengah tunggu sardin gulung tu bakar ni .. boleh pulak g beli jagung tu .. aduihhh ~ ok .. sambung kisah pasal sardin gulung tu .. bila dah siap bakar .. aku pun tgk la .. wahhh boleh tahan la walaupun x kuning sangat ... ble rasa .. rangup ye mmg rangup .. tp ade rapuh sikit .. tp xpe la .. nice try la tu ..sedap ... hheheheheehe ..ucapan TERIMA KASIH pada kengkawan group aku iaitu SYAHMI , ANIE dengan NAZ .. korg mmg BEST !  x lupa jgk pada group ADAH RAZAK yg sudi menyumbang telur sebiji .. tanpa telur korg .. kami xkn dapat buat .. hahahaahahahaha ... TQ banyak2 !! ok .. sampai sini saja .. nt ade cerita aku update lg k !!
SALAM~

Friday, 1 July 2011

DI SINI SELAMANYA~

di sini selamanya ..
kasihku menjadi pejal ..
membulat dan berpadu ..
hasil kimpalan jemari nan luhur ..

di sini selamanya ..
di mana jua walau bila-bila ..
kasihku kan subur abadi ..
seandainya perjanjian ini tidak kita khianati ..

di sini selamanya ..
aku dan dia ..
sama-sama menyusun bata cinta ..
dan akan terus mempertahankannya ..
walau badai yang melanda ..
kita kan tetap bersama ..

di sini selamanya ..
aku menanti kehadiranmu tanpa jemu ..
setiap detik setiap waktu ..
walau kini kau jauh dariku ..
hilang dari bayangan impianku ..
hapuskan setiap angan-anganku ..
hingga aku tertunduk kecewa ..
membiarkan hatiku terluka ..

wahai kekasihku ..
di sini selamanya ..
aku tetap setia denganmu ..
walau aku kini semakin lemah ..
jika terdetik di hatimu tentang aku ..
kembalilah ke pangkuanku .. 
kerana aku tetap di sini ..
menunggu kehadiranmu ..
cinta hatiku~

P/S : dah lama x tulis ayat2 cinta ... HAHAHAHAAHA !! mari mulakan kembali !! yeahhh~
n.f.syahirah~