Friday, 8 July 2011

masak2 .. yipee !

hai !
hahahahahaha ... bila dah lama x update terasa rindu la pulak  .. hihihihhi~ ok2 .. hari ni aku nak cerita pasal kerja memasak kat sekolah ... hehehe .. hari ni  kelas aku ditugaskan untuk memasak ... nk tahu kiteorg masak ape ??! hahahaaa !! masak maggi !! eh salah2 ~ masak sardin gulung larh .. huahuahuahua .. kteorg masak sardin gulung cz kteorg rasa itu paling sedap nk makan(actually paling SENANG nak masak berbanding masak KARIPAP GULUNG .. hheheheehheheh) ... kumpulan kteorg ketua chef memasak ialah NUR SYAHMI HAZIRAH .. dan pembantu chef ialah NUR FATIN SYAHIRAH( muahahahahahaha .. gurau*) bersama NAZIHAH dan NURULHASNI ABU BAKAR ..  hehehe ... sebenarnya aku ni TUKANG TENGOK je cz x berapa pandai bab memasak ni(bukan x berapa pandai .. tp mmg x pandai ! haahahahahahaha ..) MALU SAJA ~ urmmm .. mula2 kteorg kelam kabut ckt cz xde telur tp relax je cz tahu telur nt mak kawan tolong bawakkan(pdhl masa tu kteorg dah gigil2 takut cikgu MARAH xde telur .. hahahahhaaha) nasib baik la telur cepat sampai .. so kteorg pun mulakan tugas .. dalam syok2 uli tepung .. tbe2 ketua chef teringat sesuatu .. `eh ?? fatin , kau dah letak garam belum ??` adushh !!!! aku pulak terlupa nk letak garam !!! wawawawa !! mmg x patut betul ~ tp cepat2 kteorg amik tepung sikit campur dengan garam .. dah selesai~ hahahaahahahaha ... then aku belajar gelek tepung and sume la .. mula2 kekok sikit ... almaklum le saya x mahir sgt .. tp lama2 dah biasa truly la cakap memang BEST !(so aku kena la rajin2 jenguk dapur tu) hehehehehe .. then dah siap sume kteorg pun bakar je larh .. senang kan ??? masa tunggu bakar tu .. aku pun  MENYIBUK  tgk cikgu buat jagung cawan tu .. alahh yg letak susu tu sume .. HAHAHAHAHAHA !! kerana aku TIDAK TAHAN melihat jagung tu .. lalu aku pun beli (rm2.50 secawan .. tettt) sedap WOO !! cehhh ~ tamak aku .. padahal tengah tunggu sardin gulung tu bakar ni .. boleh pulak g beli jagung tu .. aduihhh ~ ok .. sambung kisah pasal sardin gulung tu .. bila dah siap bakar .. aku pun tgk la .. wahhh boleh tahan la walaupun x kuning sangat ... ble rasa .. rangup ye mmg rangup .. tp ade rapuh sikit .. tp xpe la .. nice try la tu ..sedap ... hheheheheehe ..ucapan TERIMA KASIH pada kengkawan group aku iaitu SYAHMI , ANIE dengan NAZ .. korg mmg BEST !  x lupa jgk pada group ADAH RAZAK yg sudi menyumbang telur sebiji .. tanpa telur korg .. kami xkn dapat buat .. hahahaahahahaha ... TQ banyak2 !! ok .. sampai sini saja .. nt ade cerita aku update lg k !!
SALAM~

No comments:

Post a Comment